Lelumuseon tarina


Porvoon nukke- ja lelumuseo on tarina kahden intohimoisen leluharrastajan, Evi Söderlundin ja Jorma Söderlundin, unelmasta ja rakkaudesta leluihin. Äiti ja poika aloittivat lelujen keräämisen jo 1960-luvulla. Vuonna 1974 he loivat tämän ainutlaatuisen paikan, joka on nyt yksi Suomen arvostetuimmista lelumuseoista.

Museon tarina on täynnä intohimoa, keräilyä ja kunnioitusta lelujen historiaa kohtaan. Evi Söderlundin ja Jorma Söderlundin keräämät aarteet kertovat tarinoita menneiltä vuosikymmeniltä ja sukeltavat syvälle lelujen maailmaan. Täällä voit ihailla upeasti valmistettuja nukkeja, tutustua vanhoihin leikkikavereihin ja uppoutua leikin riemukkuuteen eri aikakausina.

Kävellessäsi museon kerroksesta toiseen, astut aikakoneeseen, joka vie sinut takaisin lapsuutesi suosikkihetkiin. Kaikista tärkeintä on se, että tämä paikka yhdistää sukupolvia ja herättää henkiin leikkisän nostalgian.

Porvoon nukke- ja lelumuseo on enemmän kuin pelkkä kokoelma esineitä. Se on tarina elämästä ja leikistä, rakkaudesta perinnettä kohtaan ja ajattomasta taikuudesta, jonka vain lelut voivat tuoda mukanaan.

Porvoon nukke- ja lelumuseo sijaitsee Porvoon vanhassa kaupungissa. Nykyään museon omistajina toimivat Nina Aikala ja Sami Söderlund. Jorma Söderlund toimii edelleen avustajana.